Wat zijn de tuintrends van 2020

Ieder jaar komen en gaan er weer nieuwe trends, óók op het gebied van tuinen en decoratie. Ben jij je tuin zat en ben je op zoek naar manieren om deze weer op te frissen of ben je toe aan een compleet andere stijl? Dan kan een kleine make-over vast geen kwaad. Maar wat zijn nu de actuele trends van dit moment? Wij vertellen je hier graag meer over, dus lees snel verder!

Relaxte sfeer

Wat we veel zien tegenwoordig zijn tuinen waar een relaxte sfeer hangt. Denk bijvoorbeeld aan een strand of een spa resort. Hier houden we allemaal van. Het is een plek waar we even tot rust kunnen komen en kunnen genieten van de natuur. Je kunt je tuin daarom omtoveren tot zo’n rust oase. We bedoelen hiermee niet dat je een zandbak aan moet leggen, maar leg bijvoorbeeld een rietje matje neer en hang lampionnetjes op. Verder kun je met een mooie loungeset en duingras in de tuin ook een strandsfeer creëren. Verder kun je met strakke en moderne lijnen die spa look terug laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een afscheiding tussen planten en een grinten looppad of leg een pad neer van houten planken. Ook doet een klein watervalletje of fonteintje het altijd goed.

Veranda

Tegenwoordig is een veranda ook erg hip. Dit is een soort overkapping die aan je huis vastzit. Zo kun je ten eerste lekker droog zitten bij slecht weer, maar houdt de veranda ook de warmte vast en felle zonnestralen. Zo kun je in de winter toch beschut zitten en in de zomer heb je hier juist schaduw. Het bouwen van een veranda kan best een klusje zijn. Je kunt overwegen om hiervoor aannemers in te huren. Extra tip: als je wilt voorkomen dat aannemers met hun vieze schoenen door je huis lopen om naar de wc te gaan, kun je beter een mobiel toilet huren die je in de tuin zet.