Wat te zien in Laren?

Ga je een dagje naar het plaatsje Laren en vraag je je af wat je daar allemaal kunt doen of bekijken? Begrijpelijk, want in Laren zijn heel veel activiteiten en bezienswaardigheden. In dit artikel wil ik een aantal bezienswaardigheden die je in Laren kunt aantreffen uitlichten. Zo kun jij tijdens je dagje Laren op zoek naar de mooiste plekjes in deze plaats. 

Natuur 

Als je een echte liefhebber bent van natuur, dan ben je in Laren op het juiste adres. Er zijn namelijk een aantal natuurreservaten te vinden in het Gooi. Zo kun je hier het Gooi Natuurreservaat Westerheide vinden en even verderop ligt de Bussumerheide. Ook zijn er tal van parken in de omgeving te vinden. Heb je dan nog niet genoeg natuur gezien? Bekijk dan ook de exclusieve tuinen in Laren. De door Kous Hoveniers aangelegde tuinen zijn een lust voor het oog. 

Musea

In Laren ben je op de juiste plek als je houdt van cultuur snuiven. Je kunt hier bijvoorbeeld terecht in Singer Laren. Dit is een modernistisch kunstmuseum met optredens. Verder vind je hier ook het geologisch museum Hofland. Hier liggen allerlei vondsten vanuit de omgeving opgeslagen die voor het publiek te aanschouwen is. 

Architectuur

Ben je een liefhebber van architectuur? Ook dan zit je goed in Laren. In Laren staat het Sint Jansbasiliek. Dit kerkgebouw dateert uit het jaar 1924. Daarvoor stond er een kleinere kerk op dezelfde plek. Verder vind je in Laren ook het Landgoed Eyckenstein, de Stichtse Brug en de Hollandse Brug. Stuk voor stuk prachtig om te zien. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *