trouwauto kiezen

Hoe kies je de perfecte trouwauto

Bij het plannen van je bruiloft ben je natuurlijk het meest bezig met het uitzoeken van de trouwjurk. Maar als je die eenmaal hebt gevonden, is het maken van belangrijke beslissingen nog niet voorbij. Naast je trouwjurk is er nog iets wat waarschijnlijk een groot onderdeel zal zijn van de trouwfoto’s: de trouwauto. Of je nu een stralend witte moderne trouwauto als de Audi R8 huurt, of een koets met paarden ervoor, het kiezen is een heel proces. Daarom hebben wij wat tips verzameld om het kiezen van een trouwauto makkelijker te maken.

Soort vervoer kiezen

De knoop om door te hakken is wat voor soort vervoer je wilt voor de dag van de bruiloft. Wil je de gehele dag gebruik maken van dezelfde trouwauto, of heb je iets anders in gedachten voor de bruiloft en receptie? Daarnaast kun je kiezen voor modern of klassiek. Of misschien heb je geen behoefte om volledig uit te pakken met het vervoer en is een grotere luxe auto voldoende. Denk er ook over na of er vervoer nodig is voor je gasten. Gaan zij met dezelfde auto of zijn er meerdere auto’s nodig? Vooral belangrijk hierbij zijn je naaste familie, getuigen en bruidsmeisjes.

Kleur van de trouwauto

Heb je een keuze kunnen maken in het soort vervoer dat je wilt? Dan is de volgende stap nadenken over de stijl van de trouwauto (of misschien wel koets). Hierbij is het erg belangrijk dat deze in het plaatje past bij de rest van je bruiloft. Een knalrode auto bijvoorbeeld zal erg afsteken op de foto’s van een bruiloft met een pastelkleurig thema. Vier je je bruiloft in een 60’s thema? Neem dan ook een trouwauto uit de 60’s voor een matchende look. Check tot slot bij het trouwauto of ze de trouwauto kunnen versieren passend bij jouw bruiloft.

Match je jurk en trouwauto

Vergeet tot slot niet om je trouwjurk en trouwauto te matchen! Er zijn veel mensen die onderschatten hoeveel ruimte een trouwjurk in de auto vereist. Check daarom of je met de trouwjurk in de auto past en of het nog wel mogelijk is om samen met iemand anders op de achterbank te zitten. Hier moet je mogelijk rekening mee houden bij vervoer naar de bruiloft. Heb je de ideale trouwauto gevonden? Boek die dan op tijd! Door ruim van tevoren de auto te reserveren voorkom je een hoop stress. En tot slot: vergeet vooral niet te genieten van de rit op de dag zelf!