Evenementenbandjes: hoe kies je de juiste soort?

Grote kans dat je wel eens iemand hebt zien lopen met een arm vol evenementenbandjes. Voor festivalgangers vormen ze mooie aandenkens. Hoe meer bandjes, hoe beter. Dit type polsbandjes wordt daarom ook wel aangeduid als festivalbandjes. Maar ze worden ook ingezet voor onder meer sportevenementen, trouwfeesten, bedrijfsuitjes, op vakantieparken en in zwembaden.

Polsbandjes voor verschillende doeleinden

Hoewel polsbandjes vaak gebruikt worden als entreebandjes of leeftijdsbandjes hebben ze meer functies. Soms dienen ze een promotioneel doeleinde. Dit zijn vaak gepersonaliseerde bandjes bedrukt met een tekst. Je ziet ook bandjes die aangeven dat je bijvoorbeeld een goed doel steunt.
Polsbandjes zijn heel breed inzetbaar. Wil je voor jouw specifieke doel bijpassende polsbandjes bestellen dan valt er dus het één en ander te kiezen. Hieronder lees je meer over de verschillende keuzemogelijkheden. Daarnaast lees je wel type band bij welk soort evenement past.

Siliconen bandjes

Dit type polsbandjes is te verkrijgen in tal van kleurtjes. Daarnaast zijn deze bandjes heel geschikt om te bedrukken met een tekst naar wens. Dankzij het materiaal dragen deze polsbandjes comfortabel. Daarbij kunnen ze goed tegen verschillende temperaturen. Dit maakt deze bandjes heel geschikt als promotiemateriaal of als aandenken aan een evenement. Je ziet deze bandjes ook ingezet worden als modeaccessoire. De bandjes zijn wel makkelijk over te dragen aan een ander, wat ze ongeschikt maakt voor gebruik als entreebewijs of leeftijdscontrole.

Niet overdraagbare bandjes

Wil je juist voorkomen dat jouw polsbandje doorgegeven wordt, dan kun je het beste kiezen voor een bandje met een eenmalige sluiting. Zo’n soort bandje wordt veel gebruikt als leeftijdscontrole en toegangsbewijs op een evenement. Je kunt deze polsbandjes krijgen in materialen zoals vinyl en tyvek. Tyvek is een materiaal dat lijkt op papier maar niet scheurt en bestand is tegen vloeistof. Daarmee is dit bandje geschikt voor gebruik op openlucht evenementen, waarbij het weer wisselend kan zijn. Dit type bandje kun je eveneens voorzien van een eigen tekst of logo. Laat voor een evenement bijvoorbeeld gelijk ook je consumptie munten bedrukken met dezelfde print.

Bandjes van textiel

Net als polsbandjes van vinyl en tyvek worden polsbandjes van textiel vaak ingezet op evenementen, ter controle van de leeftijd of als entreebewijs. Het verschil zit in de draagduur. Waar tyvek en vinyl heel geschikt zijn voor korte evenementen zijn textiel polsbandjes de betere optie voor meerdaagse festivals en aangelegenheden. Deze bandjes kun je alleen maar verwijderen door ze los te knippen, waardoor ze niet overdraagbaar zijn. Daarnaast dragen ze comfortabel en slijten ze niet snel. Na afloop van het evenementen kunnen ze daarom als memento blijven dienen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *