bruiloft plannen

Drie snel vergeten tips voor planning van je bruiloft

Natuurlijk heb jij al genoeg aan je hoofd bij het plannen van je bruiloft. Want: je moet trouwjurken passen, wie zet je op de gastenlijst en wat voor vervoer kies je? En dan hebben we het nog niet eens over de keuze wat je je gasten wilt serveren. Een bruiloft vraagt héél veel planning. En zonder weddingplanner kan het zeker lastig zijn om het overzicht te houden en niks te vergeten. Daarom zetten wij wat dingen op rij die snel over het hoofd worden gezien, zodat jij aan echt alles hebt gedacht voor jullie grote dag.

Verplichte catering

Bij het kiezen van een locatie komt een hoop kijken. Catering kan daar een groot onderdeel van zijn als je veel keuze wilt hebben in wat je je gasten te eten en te drinken aan kan bieden. Vergeet dan ook niet om bij je favoriete locaties te checken wat de mogelijkheden zijn met de catering. Misschien wil jij wel graag ook je geliefde zelfgemaakte hapjes meenemen, of je favoriete cateraar inhuren, maar is het op locatie niet toegestaan om voor eigen catering te zorgen. Laat dit geen nare verrassing zijn op de dag zelf.

Verlichting

Ben je van plan de gehele dag van de bruiloft op dezelfde locatie af te laten spelen? Dan is het belangrijk dat je niet alleen in de middag de locatie bezichtigt, maar ook in de avond. Verlichting speelt een grote rol voor de sfeer van de ruimte. Kijk of de sfeer van de locatie zowel overdag als in de avond bij je wensen past. Nog belangrijker is de verlichting bij een buitenlocatie met overgang van overdag naar avond. Want hangen er wel genoeg lampen in die tuin? Voorkom dat je met je mooie looks in het donker staat.

Parkeren voor gasten

Waar je ook komt, vaak is vlakbij de plek van bestemming parkeren een uitdaging. Verwacht niet dat dit ineens magisch anders is op je trouwdag. Natuurlijk is het handig om te checken of er gereserveerde parkeerplek is voor bruid en bruidegom, maar vergeet je gasten niet! Vooral als je een grote gastenlijst hebt moet je zorgen dat je weet hoeveel auto’s je moet verwachten en waar iedereen kan parkeren. Laatste stap hiervan is bij de uitnodiging ook aangeven waar gasten hun auto kwijt kunnen.