Wat een heerlijke zomer hebben we achter de rug. Lange zonnige warme dagen. De stranden lagen vol met mensen uit binnen- en buitenland. Waar veel landen last hebben van de klimaatveranderingen lijkt Nederland er een tropisch oord van te worden. Nederland krijgt inderdaad een extremer klimaat. Dat is in de zomer lekker en heeft veel voordelen. In de winter zal dit extremere klimaat voor problemen gaan zorgen. De winter, voor sommige mensen een verschrikking, voor andere mensen een seizoen om naar uit te kijken.

De voordelen van de winter

Denk je aan de winter, dan denk je misschien aan grauwe dagen, donkere nachten en kou. Maar voor al deze doemdenkers hier een herinnering waar de winter ook voor staat. De winter is de periode van Kerst, van familie en elkaar warm houden. Wie denkt er niet met een warm gevoel aan de Kerstperiode. Een periode waar je met de familie bij elkaar komt en in een omgeving vol lampen, gezelligheid en cadeautjes een heerlijke maaltijd met elkaar nuttigt. Ook oud en nieuw vindt plaats in de winter. Oud en nieuw het feest waarbij we met elkaar vieren dat er een nieuw jaar is aangebroken. Dit vieren we met vuurwerk en vaak ook veel champagne! Daarnaast zijn we niet allemaal kou kleumen. De winter is ook de periode waar menigeen hoopt op een dusdanig koude periode dat er geschaatst kan worden op de sloten. Zal er dit jaar een Elfstedentocht geschaatst kunnen worden?

De nadelen van de winter

Leuk zo’n promotie praatje voor koning winter maar de winter is niet voor iedereen een pretje. Veel mensen belanden zelfs in een heuse winter depressie! Om dit te voorkomen raden wij een super kruid aan, Kardemom! Dit super kruid is rijk aan ijzer en mangaan en is goed voor de maag. Ze zeggen niet voor niks dat liefde van de man door de maag gaat. De maag is het gezondheidscentrum van je lichaam. Vandaar dat een goede voeding erg belangrijk is. Dus vooral in de winter, eet goed en blijf gezond. Niemand houdt er van verkouden aan het kerstdiner te zitten!