Cocktail shakers

De shaker, of de cocktail set, is een onmisbare accessoire waarmee je de meeste klassieke recepten en originele bereidingen kunt maken om je vrienden te verrassen. Drankjes die in een shaker worden bereid, worden shakes genoemd en worden meestal geserveerd zonder ijs in het serveerglas. De coctail shaker wordt gebruikt om ingrediënten met verschillende dichtheid of sterkte te mengen, producten die je zonder de beroemde shake niet vanzelf zouden mengen. Door de beweging die je aan de shaker geeft, kunnen de ijsblokjes het mengsel snel en efficiënt verversen. De verschillende shakers:

Boston shaker, een iconische shaker

De Boston Shaker is de meest authentieke cocktail set en degene waar barprofessionals het meest van houden. Het was het eerste model dat in de Verenigde Staten werd gebruikt door de bartenders, halverwege de 19e eeuw. De Boston Shaker bestaat uit twee delen: een roestvrijstalen beker die is gekoppeld aan een tweede roestvrijstalen beker met een dik glas. Het voordeel is dat het nooit vast komt te zitten bij het openen. Om de Boston Shaker te sluiten en te openen, is het noodzakelijk om een ​​klein technisch detail te kennen: onder invloed van kou zal het metaal krimpen en zo het hermetische uiterlijk van de shaker garanderen.

Continentale shaker, esthetiek

De Continental Shaker verscheen aan het begin van de 20e eeuw in Europa en was geïnspireerd op de Boston Shaker. Het kenmerkt zich door twee roestvrijstalen onderdelen: een pauk en in plaats van het glas een roestvrijstalen deksel. Deze shaker is esthetischer met zijn pinguïnvorm, maar de bereiding heeft minder ruimte om te mengen.

Driedelige shaker, eenvoud

De Three-Piece Shaker cocktail set lijkt erg op de Continental Shaker, behalve dat hij ook een geïntegreerd zeefje heeft. Dit zeefje is erg praktisch, maar de conische vorm zorgt voor een grotere verdunning waardoor de smaak van de cocktail kan veranderen. Als je de inhoud giet, worden alle ijsblokjes in het zeefje geplaatst, zodat er meer contact is tussen het mengsel en het ijs, wat resulteert in een sterkere verdunning. Als je goed schudt, houd dan een hand op het deksel. Vind vele soorten cocktail shakers terug op onze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *