Betere akoestiek in huis met deze vijf tips

Heb je last van galm in je huis? Dit zorgt voor veel irritaties, dus het is verstandig om dit probleem aan te pakken. Wij geven je vijf tips voor een betere akoestiek in huis!

Tip 1: Vloerkleed

De galm en echo’s komen met name door harde en gladde oppervlakken die het geluid weerkaatsen. Tegenwoordig is een strakke moderne vloer erg populair. Het nadeel hiervan is dus wel dat de ruimte hol klinkt. Leg een vloerkleed neer in de woonkamer en de galm wordt al een stuk minder!

Tip 2: Kussens en dekens

Stoffen meubels dragen voor een groot gedeelte bij aan een betere akoestiek. Waar bijvoorbeeld een leren bank de geluiden weerkaatst, absorbeert en dempt een stoffen bank het geluid. Is een meubilair met veel stof toch niet helemaal jouw smaak? Ga dan voor veel kussens en dekens om het geluid te dempen. 

Tip 3: Schilderijen

Een akoestisch schilderij lijkt op het eerste gezicht heel normaal, maar is zonder dat je het kunt zien voorzien van geluiddempend materiaal. Dus heb jij een mooi schilderij op het oog? Laat deze over een akoestisch wandpaneel spannen en je hebt niet alleen minder galm, maar ook een mooier huis, win-win dus!

Tip 4: Ruimte splitsen

In een grote ruimte met veel lange muren is de kans op een echo erg groot. Splits de ruimte daarom op met bijvoorbeeld een boekenkast en creëer hoekjes. Zo voorkom je niet alleen galm maar maak je de kamer ook een stuk sfeervoller. 

Tip 5: Raamdecoratie

Raamdecoratie draagt bij aan het dempen van geluid en geeft een warme uitstraling aan je ruimte. 

Combineer duo rolgordijnen met kant en klaar gordijnen voor de perfecte demping. Deze raambekleding is ideaal voor de woonkamer en door de banenstructuur van het duo rolgordijn bepaal je zelf de mate van privacy en lichtinval. 

Welke tips voor betere akoestiek ga jij zeker toepassen in je woning?