band boeken

Band boeken

Coverbands zijn er in alle soorten en maten, je hebt bands van 3 personen, maar ook bands van 15 personen, je hebt Rock n’ Roll bands, maar ook Jazz bands. Naar ieders wens is er wel een coverband te vinden in Nederland. Nederland op zich is al een land van alle soorten en maten natuurlijk.

band boeken

Maar waar moet een coverband nou aan voldoen? Een zanger(es) die goed kan zingen is natuurlijk een van de belangrijkste punten. Vervolgens komt haar begeleiding. Deze begeleiding kan bestaan uit heel wat soorten instrumenten. Denk bijvoorbeeld aan een gitaar, drum, trompet, piano, saxofoon, trompet of zelfs een triangel. Per band kan de samenstelling ook weer enorm verschillen. Zo kan een band alle instrumenten zoals hierboven genoemd gebruiken, of alleen maar de gitaar en piano. In de muziekwereld kan elke combi een gouden combi zijn.

Deze verscheidenheid in combi’s maakt een band erg aantrekkelijk om te boeken voor een bruiloft, feest, verjaardag, bedrijfsfeest of ceremonie. Daarnaast heb je natuurlijk het feit dat deze bands niet maar één artiest spelen. Geen zin om de hele avond naar Michael Bublé te luisteren? Nou mooi, want in hun assortiment zitten vaak tientallen tot honderden verschillende artiesten. Wel zin in Michael? Ook dat zou een band vaak prima kunnen spelen voor u.

band boeken

Het leukste van coverbands is dus hun verscheidenheid. Zij spelen alle nummers die u maar zou willen tijdens uw event, en kunnen vaak alle kanten op. Zij spelen niet maar één genre of één artiest, en juist dat maakt het een ideale act op wat voor gelegenheid dan ook.