carnaval

Alternatieven voor carnaval

Geen Raad van Elf, geen Prins Carnaval en al helemaal geen ‘alááááf’. Helaas geen échte carnaval dit jaar, maar toch kun je er zelf een feestje van maken. Het enige wat jij nodig hebt zijn: slingers, een outfit én een goede internetverbinding.

Gerelateerde link: 

Carnavalswinkel Den Bosch
Carnavalswinkel Breda

Moeite of Gemak

Tijdens carnaval is geen outfit te gek. We kennen natuurlijk allemaal de bekende Prins Carnaval-outfit. De klassieke carnavalsvierder gaat voor deze optie. Onesies hebben ook hun entree gemaakt in de wereld van carnavalskleding. Deze keuze is vooral weggelegd voor mensen die niet te veel moeite willen doen en toch willen opvallen. Mocht je er niet uitkomen: het internet staat vol met quizzen en adviezen voor jouw perfecte outfit.

Online Feesten

Helaas verloopt carnaval dit jaar anders dan anders. Gelukkig hebben carnavalsverenigingen en radiostations een oplossing bedacht: ze gaan online feesten. Zo zijn er diverse livestreams te volgen waarin bands optreden. Ook worden er partyquizzen gehouden en er worden speciale carnavalsdocumentaires uitgezonden. Het enige wat jij hoeft te doen, is het huishouden verzamelen en lekker ‘hossen’ door de woonkamer.

Illegale Feesten

Toch zijn de carnavalsverenigingen bang voor de organisatie van illegale feesten. Sommige carnavalsvierders kunnen het niet laten om een ‘echt’ carnavalsfeestje te vieren en spreken dus af in leegstaande panden of grote schuren. Hoeveel mensen daadwerkelijk de illegale versie van carnaval kiezen is onduidelijk. Je zou denken dat er best een jaar gewacht kan worden, toch?

Slingers en Confetti

“Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen”, is een toepasselijke spreuk dit jaar. Je kunt in ieder geval zorgen dat je genoeg confettikanonnen, slingers en ballonnen in huis haalt. En mis je de praalwagens in de bekende optocht? Misschien tijd om de auto eens goed te versieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *