3 tips voor een beautysalon aan huis

Heb jij de opleiding tot schoonheidsspecialist afgerond en wil je nu graag je eigen beautysalon aan huis starten? Dan zijn er een aantal dingen die je moet weten. Denk hierbij aan dingen die je moet regelen als je wilt starten, maar ook aan aspecten die ervoor zorgen dat je bij de tijd blijft. In dit artikel geef ik je drie tips die je niet mag vergeten als je een beautysalon aan huis wilt starten.

Administratie

Wanneer jij een eigen beautysalon start, dan krijg je ook te maken met de administratieve kant van het vak. Nog voordat je start zijn er een aantal dingen die je moet regelen:

  • Inschrijven bij de KvK
  • Vraag toestemming bij de gemeente
  • De juiste verzekeringen afsluiten

Het is erg belangrijk dat je bovenstaande dingen regelt, maar ook als je eenmaal begonnen bent met je salon krijg je nog te maken met administratieve zaken. Denk hierbij aan het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, maar ook aan het doen van belasting en het inplannen van de klanten. Zorg dat je dit allemaal zo goed mogelijk regelt of besteed het uit als dit je zelf niet lukt.

Ga mee met de trends

Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends, ook in de beautywereld. Zorg dat je op de hoogte blijft van al deze trends en ontwikkelingen en gebruik het in je salon. Door vernieuwend te blijven kun je je klanten op de beste manier bedienen. Volg hiervoor cursussen en zorg dat je de juiste materialen in huis hebt. Tip: als ondernemer kun je je producten tegen inkoopprijs kopen bij een beauty groothandel. Op vertoon van je KvK nummer mag je bij veel groothandels naar binnen. 

Creëer een vaste klantenkring

En dan misschien nog wel het allerbelangrijkste, zorg dat je klanten krijgt en deze behoudt. Wanneer je een beautysalon midden in de stad hebt, kunnen er ook klanten ontstaan doordat mensen langslopen. Als je thuis een beautysalon hebt, dan is het belangrijk dat je mensen zelf naar je toe haalt. Begin bijvoorbeeld eerst met het uitnodigen van vrienden en familie en vraag of zij je willen aanbevelen bij hun vrienden. Hierdoor kun je je klantenkring stukje bij beetje uitbreiden. Wat ook kan helpen is om kortingsbonnen te verspreiden. Hierdoor zijn mensen sneller geneigd om het een keer te proberen. Zorg ervoor dat je de klanten die je hebt als een ware koning of koningin behandeld. Hierdoor zullen ze sneller een goed woordje voor je doen en daar moet je het wel van hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *